Champagne - jouw smaakavontuur begint hier!

3 redenen waarom jij een grower champagne zou moeten proberen

#BUBBELBLOG

Siebe

Siebe Kruize

Founding Bubbel Broeder

Ben jij klaar voor een sprankelende reis door de wereld van champagne? Top! Laten we samen op avontuur gaan en de grower champagne ontdekken. Bij de Bubbel Broeders weten we dat champagne veel meer is dan gewoon een bubbeltje in het glas. Het begint allemaal in de prachtige champagnewijngaarden van de kleine wijnboer.

Wij selecteren alle bubbels op smaak en exclusiviteit, met de voorwaarde dat de wijnboer alles van A tot Z zelf doet en dus geen massaproduct creëert. 

De redenen waarom jij eens een grower champagne zou moeten proberen, in plaats van een Moët, Veuve Kliko (nee, geen typefout), Pommery of Ruinart, vind je terug in dit artikel.

1. De Super Diverse Wereld van Grower Champagnes

Weet je wat het coolste is aan grower champagne? De diversiteit! Er zijn zoveel smaken om te ontdekken. Bij de Bubbel Broeders kiezen we voor de kleine wijnboeren, de ‘growers,’ die hun eigen druiven kweken – oogsten – bottelen – rijpen en verkopen. Ze geven hun champagne een unieke smaak die echt speciaal is, geen enkele soort is hetzelfde. Of je nu houdt van de frisse, minerale tonen van de Côte des Blancs of de weelderige fruitigheid van de Côtes de Bar, er is een champagne voor elke smaak en gelegenheid. Er is dus meer dan genoeg te ontdekken in de champagnewereld! 

Twee flessen grower champagne in de wijngaard

Het Persoonlijke Verhaal in Elke Fles

Elke fles grower champagne vertelt een uniek verhaal, doordrenkt met generaties van passie en vakmanschap. Achter elke fles schuilt het persoonlijke verhaal van de wijnmaker en de geschiedenis van de wijngaard. Bij de meeste huizen die wij importeren staat de 5de generatie al aan het roer. Dit persoonlijke aspect voegt een diepe betekenis toe aan de champagne. Zie het als de handtekening van de wijnboer. Elke champagne heeft een andere.

2. Duurzaamheid en Milieubewustzijn - Champagne met een Groen Randje​

Laten we het even hebben over onze planeet, daar gaat het niet zo goed mee. De kleine wijnboeren snappen dat ook. Ze doen er alles aan om de wijngaarden gezond te houden voor toekomstige generaties. Biologische en milieuvriendelijke praktijken worden omarmd door alle champagne boeren van wie wij importeren, ook al hebben ze niet allemaal de officiële keurmerken (vaak is de investering daarvoor veel te groot). Sommige maken wel die extra stap en zien de meerwaarde van een groen blaadje op het etiket wel. Zo heeft onze wijnboer Rutat na jaren investeren  eindelijk zijn biologische keurmerk op zijn cuvées staan. Het gaat immers om de toekomst! Ook als dat betekent dat de opbrengst minder is. We willen natuurlijk nog heel lang genieten van al die prachtige champagnes.

Groene champagnes met een grote smaak

Die groene aanpak zorgt ervoor dat de druiven super zuiver zijn. Als je een slok neemt, proef je de smaak van de wijngaarden, zonder rare chemicaliën. Dus, niet alleen geniet je van een heerlijk glas champagne, maar je doet ook nog iets goeds voor de planeet.
Win-win!

3. Exclusiviteit en een Bijzondere ervaring

Ben je op zoek naar iets exclusiefs? Grower champagnes zijn jouw ticket naar een geweldige champagne-ervaring. Waar grote merken kiezen voor massa = kassa, gaat de kleine wijnboer altijd voor een beperkte oplage. De champagnes worden niet in grote hoeveelheden geproduceerd, dus je hebt altijd iets bijzonders in handen. We hebben verschillende flessen in ons assortiment waarvan er maar 1.500 of zelfs minder van gemaakt worden. Bijvoorbeeld deze prachtige Rosé of Biologische eikenhout gelagerde Blanc de Blancs. Dat zijn hele andere getallen als je dat vergelijkt met de grote champagnehuizen. En het mooie is…

Je hebt twee (!!) van die bijzondere flessen voor de prijs van één fles van een groot merk… 

Bubbel Broeder Siebe schenkt champagne in.

Een unieke traktatie voor jezelf, of een mooi cadeau voor een ander!

Een fles grower champagne kopen of krijgen is als het vinden van een verborgen schat. Deze champagnes zijn niet overal verkrijgbaar en dat maakt ze extra speciaal. Je bent bij ons op de goede plek voor fantastische grower champagnes. En het feit dat je tot hier dit artikel hebt gelezen, betekent ook nog eens dat je bovenmatig geïnteresseerd bent. Super! Omdat wij de exclusieve importeur zijn in Nederland van onze champagnehuizen kan je ze nergens anders in Nederland vinden.

Conclusie: Kies voor grower champagnes voor een Champagnereis als geen ander!

Samenvattend, bij Bubbel Broeders zorgen we ervoor dat jouw champagne-ervaring fris en sprankelend is. Onze grower champagnes bieden een wereld van smaken, verhalen en exclusiviteit. Ga met ons mee op deze heerlijke reis en ontdek waarom champagnes van kleine wijnboeren zo geweldig zijn. Proost op een sprankelende ervaring! Ontdek onze champagnes tijdens een champagneproeverij of check onze webshop, en ontdek ons assortiment grower champagnes. 

 

Recommended Posts