Bubbel in stijl, met het juiste glaswerk

Welk glas heb je eigenlijk nodig voor de perfecte champagne ervaring?

#BUBBELBLOG #5

Siebe

Siebe Kruize

Founding Bubbel Broeder

Het is een onderwerp met veel verschillende meningen; het juiste glaswerk om champagne uit te drinken. Buiten het feit dat het “oog” natuurlijk ook wat wil, zijn er talloze opties om je champagne te drinken. 

Wij als de Bubbel Broeders hebben wel een duidelijke favoriet. Om de verschillende opties voor je op een rijtje te zetten met de voor- én nadelen, gaan we in deze Bubbelblog in op een aantal verschillende type glazen; van de standaard flûte tot een tulpglas. 

De plastic witte kelken bespreken we niet. Die zijn handig op de boot, omdat ze niet kapot kunnen gaan, staan leuk op Instagram, maar voor de rest… lekker links laten liggen als je een echte champagneliefhebber bent.

De Flûte: slank, statig en stijlvol

De flûte; slank, statig en stijlvol, als een supermodel op de catwalk. Deze chic ogende glazen zijn niet alleen goed voor het showen van de bubbels, maar door de vorm zijn ze ook erg goed in het behouden van deze dansende belletjes. Het smalle ontwerp zorgt ervoor dat de bubbels in de champagne blijven, en het ziet er ook nog eens fancy uit. 

Helaas heeft de smalle vorm ook een nadeel; er is aan het oppervlak weinig contact mogelijk tussen de champagne en de lucht. Dit is niet ideaal om alle aroma’s in je champagne te kunnen ruiken. Als je dan toch kiest voor een flûte om je champagne uit te drinken, zorg er dan in ieder geval voor dat deze zo een breed mogelijk oppervlak heeft waardoor de wijn lekker kan ademenen,  en er zoveel mogelijk aroma’s vrijkomen. Verder moet de bovenkant naar elkaar toelopen, om de aroma’s te vangen én moet je natuurlijk je neus erin kunnen steken!

Leuk weetje...
over de Flûte

De flûte werd populair in de 19e eeuw en is eigenlijk geïnspireerd op het ontwerp van een Romeinse kolom. Ja, dat is een flinke portie geschiedenis in je hand terwijl je een slok neemt!

 

De COUPE: Ouderwets En vooral voor de show

De coupe, ook bekend als de champagnecoupe of saucer, heeft een historisch rijke achtergrond en werd populair in de vroege 20e eeuw. 

Met zijn brede, open kom en korte steel straalt de coupe een klassieke elegantie uit. Echter, deze stijl heeft wat de Bubbel Broeders betreft alleen maar nadelen. De grote opening laat de bubbels snel ontsnappen, waardoor de champagne sneller zijn bruisende karakter verliest. Daarbij is het vrijwel onmogelijk om er aroma’s mee te ruiken. 

Aan de andere kant is het wel het enige glas wat geschikt is voor champagne torens. Maar laten we eerlijk zijn, dan gaat het meer om het spektakel dan de smaak van de champagne. 

 

Leuk weetje...
over de Coupe

De coupe werd naar verluid gemodelleerd naar de boezem van Koningin Marie Antoinette. Dit is natuurlijk gewoon een fabeltje, maar deze “mythe” doet het wel goed op je volgende champagnefeestje. 

tulpglas:
Beste van alle werelden

In de wereld van champagneglazen is het tulpglas de bloem die wacht om te bloeien. Deze vorm is nog niet zo bekend en eigenlijk net nieuw! Hij wint snel aan terrein onder de liefhebbers van champagne (waaronder wij). 

Een tulpglas heeft de elegantie van de flûte en biedt tegelijkertijd ruimte voor die complexe aroma’s om hun dans te doen. Het beste van twee werelden, als je het ons vraagt! Mede daarom hebben we ervoor gekozen om de prachtige glazen van Lehmann (dé glasproducent van de champagnestreek) aan ons assortiment toe te voegen. 

 • Aanbieding!
  lehmann-jamesse-grand-champagne-41cl
  6 Lehmann Jamesse Grand Champagne 41cl
  Oorspronkelijke prijs was: € 54,95.Huidige prijs is: € 51,95. incl. btw
  lehmann-jamesse-grand-champagne-41cl

  6 Lehmann Jamesse Grand Champagne 41cl

  Oorspronkelijke prijs was: € 54,95.Huidige prijs is: € 51,95. incl. btw

  Category:

  Bij goede champagne hoort een goed glas, en bij Lehmann weten ze als geen ander hoe ze dat moeten maken. Deze prachtige flûte is met de grootste zorg vervaardigd en maakt deel uit van de collectie die in samenwerking met Philippe Jamesse is ontwikkeld. Jamesse, de voormalige chef-sommelier van het befaamde tweesterrenrestaurant Les Crayeres in Reims, heeft zijn expertise ingebracht om een uniek glaswerk te creëren.

  Dit glas onderscheidt zich van andere champagne flûtes door zijn grotere diameter van 8,9 cm. Hierdoor krijgt de champagne de ruimte om optimaal te ademen, waardoor de smaken en aroma’s prachtig tot hun recht komen. Kortom, dit is het perfecte glas om volop te genieten van onze heerlijke champagnes.

  • Inhoud : 41 cl
  • Hoogte : 234 mm
  • Diameter : 89 mm
  • Kristal HP zonder lood
  • Vaatwasser bestendig (al is met de hand afwassen altijd beter)
  • Per doos van 6 glazen te bestellen.

  Lees meer over champagne en glaswerk in onze Bubbel Blog – Bubbel in stijl met het juiste glaswerk

  Op voorraad

Grootbroeders tip

Hoe maak je je wijnglazen of champagneglazen eigenlijk het beste schoon?

Het Kiezen van het Perfecte Glas voor Jouw Champagne Moment

Bij het selecteren van het ideale champagneglas is het essentieel om rekening te houden met de specifieke kenmerken van de champagne die je gaat schenken, evenals de gelegenheid. Voor een feestelijke toast, kan de flûte de perfecte keuze zijn. Als je echter volledig wilt genieten van de complexiteit van een champagne, zouden wij gaan voor een tulpglas. Heb je even geen champagneglazen voor handen? Dan zou je zelfs kunnen kiezen voor een wijnglas.

Uiteindelijk draait het om persoonlijke voorkeur en het begrijpen van de unieke eigenschappen van de champagne die je hebt gekozen. Experimenteer met verschillende glazen, schenk dezelfde fles maar eens in verschillende soorten, en ontdek zo op een leuke manier welk glas het best past bij jouw champagnevoorkeur. Dan rest er nog maar één ding als je straks de champagne hebt ingeschonken! Proosten op al het moois wat champagne te bieden heeft in het perfecte glas.

Recommended Posts