Champagne & Spijs: De perfecte combinatie van Bubbels en Smaak
Bij goede wijn hoort nu eenmaal goed eten
Siebe Kruize
Founding Bubbel Broeder
Nog even de basis van champagne
Een Sprankelend Begin: Champagne als Aperitief
Oester met witte chocolade en kaviaar
(Recept van de Sligro)
Tip: De kaviaar kun je ook prima vervangen voor een goedkoper alternatief, zoals zalmeitjes of haring kaviaar.
Steak tartaar van tomaat
(Recept van Cheflix)
Blanc de Blancs GAAT PRAKTISCH GOED MET ALLES UIT DE ZEE
Sushi en Champagne
Hoewel het misschien simpel klinkt, is het mengen van witte en rode wijn een kunst op zich. De verhoudingen moeten precies goed zijn om die subtiele roze tint te krijgen zonder dat de smaak uit balans raakt.
Deze methode mag alleen in de champagnestreek gebruikt worden. De reden is dat er nog geen eindproduct is bij het mengen van de wijnen. Het ondergaat natuurlijk nog de tweede vergisting op de fles.
Complexe smaken - Vintage Champagne en Gegrild Vlees
Toetje of onbijt? Een Rosé maakt het extra lekker.
Mijn favoriete recept met champagne
Belofte maakt schuld, dus hier mijn favoriete recept bij champagne. Het komt uit een geweldig kookboek over de Japanse keuken, geschreven door Oof Verschuren en is hier te verkrijgen. Sint Jacobschelpen met een heerlijke Miso Beurre Blanc in combinatie met een prachtige grand cru Blanc de Blancs van Paul Sugot. Het water loopt mij wederom in de mond als ik de foto’s terugzie en denk aan de heerlijke geur en smaak van de saus.
De saus is oprecht een reden om je hele bord schoon te likken. Zelf voegen we aan dit gerecht vaak nog een kleine touch toe, zoals een garnering van kleine stukjes zeewier of uitgebakken pancetta.