Overslaan naar inhoud

OVER PAUL SUGOT

Het Champagne Huis van Paul Sugot bestaat al 5 generaties. Een echt familiebedrijf in Avize, in de Côte de Blancs. Zij produceren enkel Champagnes van de Chardonnay druif, ook wel bekend als de Blanc De Blancs. Daarom mag je ze  gerust echte specialisten noemen met een grote passie. De Bubbel Broeders bezochten Paul Sugot voor het eerst in 2021 en die ontmoeting is in ons geheugen gegrift.  Omdat het stuk voor stuk parels van Champagnes zijn, die we jullie heel graag willen laten ontdekken. 

Met maar 5 hectare grond, produceren ze slechts 13.000 flessen per jaar. Door de enorme populariteit in Zweden moeten wij ons best doen om onze handen te leggen op die heerlijke Blanc De Blancs. Sterker nog deze champagnes worden al in meerdere sterren restaurants in Zweden geserveerd. Zelfs Richard Juhlin schonk aandacht aan de vintages van Paul Sugot. En beschrijft met veel plezier de Champagne in zijn youtube film.  Dus is het extra bijzonder dat je zijn Champagnes bij ons kunt vinden.

OP DE KAART

OP VIVINO

ONS BUBBEL VERHAAL

Deze proeverij was voor de Bubbel Broeders niet één om snel te vergeten. Rond 11:00 uur stonden we voor een dichte deur bij een prachtig landhuis. Eén A4-tje met een 06-nummer pronkte op de deur. Dus wat doen we? Bellen natuurlijk. Na wat handen en voeten Frans hadden het voor elkaar. Mr. Sugot himself scheurde van zijn wijngaard naar het huis.

Eenmaal aangekomen excuseerde hij zich voor zijn verschijning. Hij had letterlijk het onkruid nog in zijn haren zitten, maar we werden warm onthaald. Wel in een ietwat vreemde schuur…. Rood leren doorgezakte banken en de lelijkste salontafel die je ooit hebt gezien. Als we hier moeten proeven is hij wel heeeel zeker van zijn zaak.

En wat blijkt, dat is niet onterecht. Uiteraard dronk Mr. Sugot zelf ook mee, en dat snappen we volledig. Misschien hebben we wel de lekkerste champagne hier gedronken. Bij het uitspreken van “We really love this” fluistert Mr. Sugot naar ons gezelschap: “So do I”. De omgeving van de proeverij voegde niks toe aan de beleving. En juist daarom hebben we besloten om deze pareltjes tot ons assortiment toe te voegen. Want jij drinkt ze waarschijnlijk in een nog betere setting.

IN ONZE WINKEL

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen met wat bubbel advies?