Overslaan naar inhoud

OVER PIERRE DOMI

Champagne Pierre Domi is een echt familie bedrijf. Het domein is gelegen in het pittoreske dorpje Grauves. Het verhaal begint bij de grootouders, ze maken als familie wijnen sinds 1947. Niet eens zo heel lang dus, maar dat proef je zeker niet. Met het uitgebreide assortiment, bieden ze een heel mooi smaken palet. Daarom hebben we ervoor gekozen om alle Champagnes aan ons assortiment toe te voegen.

OP DE KAART

OP VIVINO

ONS BUBBEL VERHAAL

Na een prachtige weg door de wijnvelden komen we aan op een heel idyllisch domein. Wellicht hielp het een beetje mee dat de zon goed scheen, maar de tuin lag er netjes bij en er was echt aandacht besteed aan de proeflocatie. Een mooie omgebouwde Piaggio Ape met ingebouwde wijnklimaatkasten lonkt naar ons als we aankomen.

Lekker instagrammable…

Hoe toeristisch dit ook aanvoelt… het blijft een enorm verschil met de grote huizen in Reims. Ook dit is een familiebedrijf. Na een korte kennismaking krijgen we een rondleiding van de dochter van de wijnboer (zij spreekt immers Engels). Het hele proces krijgen we nog eens uitgelegd. Method Traditionelle kunnen we inmiddels dromen.

Nu is het tijd voor het echte werk en we gaan er eens even goed voor zitten. Na een aantal slokken weten we het zeker. Dit moet je proeven. Helemaal als je het zonnetje en het uitzicht op de 150 jaar oude wijnranken erbij denkt. Hier is het letterlijk: What you see is what you get. De verschillende champagnes blijven een echte aanrader, zelfs tijdens de koude en natte dagen in ons mooie kikkerlandje. Wat een prijs-kwaliteit!

IN ONZE WINKEL

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen met wat bubbel advies?